Project: Brand extensie Essence
Soort opdracht: Schoolproject
Datum: December 2016

Bij deze opdracht moest je kiezen voor een bestaand merk en daar een brand extensie voor verzinnen. Ik koos voor een merk wat mij heel erg aanspreekt. Essence maakt make-up voor een hele goedkope prijs, voor officieel de wat jongere meiden. Maar ik durf te wedden dat elke vrouw van mijn leeftijd minimaal een Essence product in haar stash heeft zitten. Het is een leuk jong en speels merk met heel veel verschillende verpakkingen. Sommige vinden dit misschien een beetje kinderlijk en chaotisch, maar ik vind het wel gezellig, en passen bij het merk.

Ik heb er voor gekozen om een palette vorm te geven voor een speciale festival lijn. Essence heeft elke maand een andere ‘Limited Edition’ en daarom leek het mij goed passen om een een editie te maken die je dan alleen op festivals zou kunnen kopen. Ik zie namelijk weinig make-up op festivals, ja soms een mascara. En niks is een grotere ramp als je op een festival make-up spullen bent vergeten. Bij het gaan naar een festival hoort natuurlijk ook een mooie doordachte look! Dit palette is klein, licht en handzaam, zodat het niet teveel extra plek inneemt in je toch al overvolle koffer. Het palette is gemaakt van een soort parelmoerglans papier, voor extra festival feeling

Het is geïnspireerd op de gezellige en kleurrijke sfeer die hangt op festivals. Als ik aan Essence denk, dan denk ik aan paars en dat wilde ik er graag in houden voor wat bekendheid. Essence heeft voor elke editie zijn eigen soort logotje. Vandaar dit nieuwe logo als een soort wereldbol. Op festivals komen mensen van over de hele wereld samen voor het zelfde ding. In de wereldbol zie je verschillende figuurtjes die bij Essence en bij festivals passen. 

Op het festivals zelf zal Essence te vinden zijn een soort truck, geen foodtruck, maar een make-up truck! Waar je snel je laatste spulletjes kunt scoren! Of misschien laat je jezelf er wel opmaken, dat kan ook. Daarnaast zal er een tent staan waar je zelf je make-up kunt doen. Een stuk comfortabeler, dan in je eigen tent voorover gebukt te zitten priegelen.