Project: Calvé Pindakaas Restyle
Soort opdracht: Schoolproject
Datum: December 2016

We kennen hem allemaal, de oude vertrouwde pot pindakaas! Hmmm! Maar hoe zou die eruit zien als wij die in een nieuw jasje zouden steken?

Ik ontdekte, dat lang niet iedereen wist dat pinda’s uit de grond komen. Veel mensen denken dat ze gewoon uit een plant groeien! Aangezien bewust eten helemaal hip is, vond ik dat hier verandering in moest komen. Het is een trend dat je weet wat je eet! Kijk bijvoorbeeld maar naar de melkpakken van de appie. Daar zie je helemaal stap voor stap hoe jou melk in dat blauwe pak is gekomen.

Daarom groeien er uit het label op mijn pot, de wortels en pinda’s van de pindaplant zo in de pindakaas. Ik wilde graag op een verfrissende manier het gouden label terug laten komen. Was het bij u thuis niet ook altijd een sport om de zegel op de deksel weer gelijk te krijgen met die op de pot? Ik wilde graag iets iconisch van de oude pot terug laten komen en met de kleuren de pot toch herkenbaar houden. De gekke vorm van het logo vond ik overbodig, dus heb ik weggelaten. Iedereen ziet aan het font alleen al dat het om Calvé gaat. Een wat simpelere en frisse look!