Project: Soapful
Soort opdracht: Afstudeer project                                                                                                                                                                                                                                            Datum: Juni 2018

Goede doelen ontvangen hun meesten inkomsten door vaste donateurs, vaak de wat oudere doelgroep. Geef jij nog wel eens geld aan een goed doel? Geeft je dat een voldaan gevoel? Het is niet meer van nu dat we een doel lang steunen, jongere mensen steunen vaker een doel waar ze zich op dat moment bij betrokken voelen.

Kan steunen ook anders? Meer sexy, meer als een beleving, waar je een goed gevoel aan overhoud? Ik denk van wel! Dat is waar Soapful om draait. Voor ons is het heel normaal om elke dag te wassen met zeep, maar in landen zoals bijvoorbeeld Afrika sterven elke dag nog vele kinderen door gebrek aan goede hygiëne. En de simpelste oplossing hiervoor is alleen al handen wassen met zeep.

Bij Soapful kan je zo je eigen zeeppakket bestellen. Hiermee maak je zeep, met je eigen creatieve twist. Als je de zeep hebt gemaakt, kun je zelf een stukje houden, en de rest terugsturen in dezelfde verzenddoos, naar Soapful. Die zorgt ervoor dat het op een plek beland waar dat hard nodig is.  Soapful keert de kleine dozen om, zodat er een soort dokterskoffertje tevoorschijn komt. Hiermee kunnen kids in armere werelddelen spelen, en voor hun familie zorgen met de zeep die er in zit. Op deze manier kun je zelf actief een bijdragen leveren, en weet je zeker dat je geïnvesteerde geld op de goede plek terecht komt. Bij Soapful staat de maker van de zeep centraal.

Er zijn drie verschillende soorten dozen die je kunt bestellen. Een box om met het bijgeleverde gietzeep te kunnen werken. Met de tweede box kun je helemaal zelf zeep maken, met olie en natriumhydroxide. En de laatste box is geschikt voor groepen kinderen, waarbij de doos kan worden ingekleurd/beschreven.