Project: Sopje

Soort opdracht: Schoolproject
Datum: December 2017

Terwijl ik onder de douche stond, met een van mijn favoriete douche gels ontstond dit idee. Kan je niet ook zelf zeep maken?! Dat kan zeker! En zo, na het doen van veel onderzoek, het kopen van spulletjes, was een nieuwe hobby geboren.

Zo besloot ik mijn eigen zeepmerk vorm te geven. Met als insteek, een simpele vormgeving, aangezien de zeepjes zelf al echte aandachtstrekkers geworden waren. Ik wilde de zeepjes laten spreken, en de verpakking daarom minimaal houden. Het cupcake zeepje, zit wel in een doosje, om deze goed te beschermen. Veel zeepmakers verkopen immers hun eigen zeepjes, en versturen deze met de post. Het doosje heeft een bedrukte stukje papier die je in de bestaande verpakking kan schuiven. Zo hoef je niet steeds nieuwe doosjes te laten bedrukken als je een nieuw soort zeepje maakt, maar kun je die eenvoudig zelf printen. Ik heb gekozen voor het kraft papier, in combinatie met parelmoerpapier, voor een krafty maar luxe look.

Het zeepje met de ‘Swirl’ heeft alleen een kaartje, die je als zeepmaker makkelijk zelf aan je zeepje vast kunt maken. Dit zeepje is namelijk helemaal gemaakt van oliën en natronloog. Deze zeep, wordt steeds beter naar mate je deze langer laat liggen, daarom koos ik hierbij voor een verpakking waarbij de zeep verder kon rijpen.

De zeepjes die ik met gietzeep heb gemaakt, heb ik ingepakt door middel van een food seal machine. Deze zeepjes moeten namelijk goed verpakt bewaard blijven, omdat de glycerinezeep water aantrekt.