Inside Outdoor // HoutTaarn

Project: Inside Outdoor // HoutTaarn
Soort opdracht: Schoolproject
Datum: Juni 2017

Voor deze opdracht was het de bedoeling dat ik een trendprognose zouden maken voor summer/spring 2019. Vanuit de hipster richting ben ik door gaan borduren samen met de tiny houses en een beetje van mijn eigen scouting feeling. Uiteindelijk is dat samen gevoegd tot ‘Inside Outoor’

Samen met een voorgaand onderzoek en het verzamelen van beeld heb ik daar een trendboekje van gemaakt en twee bijpassende producten. De eerst is de HoutTaarn geworden. Ik begon namelijk vanaf het punt dat ik een lamp wilde maken die je mee kan nemen, met een soort oude olielamp feeling. Ik heb er voor gekozen om hier het ‘lattice hinge” principe uit te pluizen. Het buigen van hout doormiddel van snedes. Ik wilde niet een van de standaard patronen gebruiken en ben er dus mee aan het experimenteren geslagen. Dat bleek toch nog wat ingewikkelder dan gedacht. De lamp heeft een kap als een boomstam en een dakje als een dennenappel. De lamp kun je ophangen en dan opladen, maar ook ontkoppelen en meenemen voor gebruik over binnen en buitenshuis.

Voor het tweede product heb ik een soort notitieboekje gemaakt waar mijn trendboek in geschoven kan. Hierbij heb ik weer de lattice hinge gebruikt, en een patroon die ik eerder had gebruikt in mijn proefjes.