Project: Iets voor Iemand
Soort opdracht: Schoolproject
Datum: December 2016

Bij deze opdracht moest je een archetypisch persoon ontwerpen. Die van mij is samengevoegd uit een Grieks mythologisch figuur, Dionysos (God van de wijn, feesten, vreugde en het bos) en Alfung. Wat mijn leasekat was. Een Noorse Boskat die eigenlijk van de overburen was, maar vaak bij ons binnen te vinden was. Ik vond haar altijd erg grappig met haar eigen speelse, en soms diva achtige karakter. Ik heb mijn karakter Dionafung genoemd.

Deze moest je uitbeelden in twee collages en een boekwerk. Mijn boekwerk heeft een jas, net als dat de bontjas van Dionafung veel voor haar betekend. De bontjas heeft een zwarte en witte kant. Die weerspiegelt de twee kanten van mijn personage. Elke pagina van het boekje heeft een eigen achterliggende gedachte die gaat over een stukje van Dionafung.

Als laatst moest je een voorwerp ontwerpen dat bij jou persoon past. Dionafung is gek op wijn, en deelt dit graag met anderen. Daarom heeft ze een fles nodig waarmee ze haar eigen gemaakte wijn kan vervoeren. Ik wilde de gewone flesvorm loslaten en een beetje teruggrijpen naar hoe men vroeger drank meenam, in leren zakken. Daarom deze druifvormige fles. Van elk druivenbolletje kun je een cupje ontkoppelen, om zo de wijn te delen.